Cepter gradi neboder u Splitu

Bez autora
Aug 19 2011

Filip Cepter, verovatno najbogatiji Srbin na svetu, prema pisanju hrvatskih medija, planira da u Splitu izgradi neboder od 17 spratova. Cepter se navodno odlučio baš za izgradnju nebodera, “jer takvih građevina u Splitu nedostaje”. Ono što celu priču čini zanimljivom je činjenica da bi Cepter gradio u blizini trgovačkog centra “Džoker” u vlasništvu splitskog gradonačelnika Željka Keruma, koji ne gleda baš blagonaklono na srspki kapital. Cepter nije bio previše raspoložen da komentariše najnoviji poslovni poduhvat i demantovao je spekulacije da mu je Kerum ponudio poslovnu saradnju. Prema Cepterovim rečima, na sastanku sa splitskim gradonačelnikom razgovaralo se samo o projetku gradnje nebodera na uglu Puta Supavla i Puta Brodarice. Naime na tom mestu Cepter već ima zgradu, a želeo bi da je zameni neboderom za koji predviđa da, zbog relativno nevelikog zemljišta, neće imati više od 17 spratova...

Cepter gradi neboder u SplituFilip Cepter, verovatno najbogatiji Srbin na svetu, prema pisanju hrvatskih medija, planira da u Splitu izgradi neboder od 17 spratova.

Cepter se navodno odlučio baš za izgradnju nebodera, “jer takvih građevina u Splitu nedostaje”, piše Slobodna Dalmacija.

Ono što celu priču čini zanimljivom je činjenica da bi Cepter gradio u blizini trgovačkog centra “Džoker” u vlasništvu splitskog gradonačelnika Željka Keruma, koji ne gleda baš blagonaklono na srspki kapital.

Cepter nije bio previše raspoložen da komentariše najnoviji poslovni poduhvat i demantovao je spekulacije da mu je Kerum ponudio poslovnu saradnju.

Prema Cepterovim rečima, na sastanku sa splitskim gradonačelnikom razgovaralo se samo o projetku gradnje nebodera na uglu Puta Supavla i Puta Brodarice.

Naime na tom mestu Cepter već ima zgradu, a želeo bi da je zameni neboderom za koji predviđa da, zbog relativno nevelikog zemljišta, neće imati više od 17 spratova.

Cepter je izjavio da ih je Kerum “podržao u projektu”, ali i napomenu da će za izgradnju morati da dobije sve potrebne dozvole i da će radovi krenuti kad i ako ih dobiju.

“Kralj lonaca” rekao je i da je generalno zainteresovan za “ulaganja u Split, koji je predivan grad”, ali o detaljima nije hteo da govori.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik